Gastenkamers 't Verloren Schaap

Onze B&B in het Damse polderlandschap

We vinden het leuk om in dit verstilde polderlandschap mensen te ontvangen die vaak noodgedwongen in de drukte wonen. We willen dit sublieme stekje delen. We houden van mensen en iedereen is hier welkom. We willen dat de gasten zich hier ook meteen thuis voelen.

Iedereen ontbijt in onze private leefkeuken die via een open haard in verbinding staat met het salon. We kunnen met 4 aparte tafels 1 lange tafel maken naargelang de verlangens van het gezelschap. Wie dat wenst kan zich afzonderen in de tuin of op de kamer.

De inrichting van het huis hebben we zelf gekozen. Niets is nieuw, met uitzondering van enkele reissouvenirs; alles heeft een leven gehad en straalt dit ook uit. Onderhoud doen wij samen. Dit stekje is onze fitnessruimte waar we zowel binnen als buiten aan ons trekken komen. De gasten zijn onze drive. Wonen en werken zijn in balans. Dagelijks genieten we van onze tuin.

We kozen bewust voor een zwemvijver, een spiegel van de seizoenen! Vriesganzen, onweersluchten, de regen, de zon, de maan, de wind, de ontluikende lente, … alles krijgt een extra dimensie in de natuurlijk gezuiverde zwemvijver, waar vis Yves nog altijd het hoofd boven water houdt.

Het zicht op de scheefgewaaide populieren in de Sareptastraat is een geschenk. We wonen hier permanent sedert oktober 2009. Het is fijn als mensen deze prachtig gelegen locatie uitkiezen om op adem te komen en te ervaren hoe aangenaam het hier vertoeven is. We beseffen dat het een voorrecht is om hier te wonen, maar willen er niet aan gewend geraken. We willen er bewust mee leven. Hier kruisen hazen nog onze paden, begroeten fazanten nog het verloren schaap in de wei…

Contacteer ons

Van waar de naam 't Verloren Schaap?

't Verloren Schaap verwijst naar de schapen die hier langs de Damse vaart grazen. Schaapjes tellen, wordt geassocieerd met slapengaan. Ideaal dus voor een bed and breakfast. “Verloren” verwijst naar het moeilijk te vinden plekje; het wekt de nieuwsgierigheid en bij sommigen wat weemoed op.

B.V.B.A. ’t Verloren Schaap is statutair geregistreerd. In de wei loopt momenteel een ram, Tuur. Hij is de opvolger van Victoria, onze eerste ooi. Ze bracht hier 3 lammetjes ter wereld. Jaarlijks komt in juni de schapenscheerder langs.